- Hagemann Catering - Hagemann Gastronomie - Hagemann gaver - Hagemann Art and Graphics
Robert McLean- tilbage til forsiden

 

Præsenterer Robert McLean

 

 

 

  

 


 

Hverken kunstnerens navn eller for den sags skyld hans valg af motiv giver nogen antydning af hans sidste mange års ophold i Danmark.

Hans arbejde er under stærk og umiskendelig indflydelse af de tidlige ekspressionister som f.eks.. ”Blue Reiter” - bevægelsen fra dette århundredes begyndelse, dog med én undtagelse ”Afrikas sjæl” som er force majeur i så godt som alle hans arbejder.

Selv ser han sig som en ægte afrikansk ekspressionist. Med en svingende pastos helt i Franz Marcs ånd, fremtryller han Afrikas majestætiske giganter i alle regnbuens farver, grupperede meningsfyldt og dog spontant på baggrund af stærke afrikanske landskaber med den evige lysende sol i centrum, alt som et udtryk for det Afrika der er en så stor del af ham selv.

 

Som kunstner har han altid selv haft enorm respekt for realismen og superrealismen som kunstform, dog efter at have mestret disse udtryksformer i mange år har han fundet friheden til at udtrykke sig spontant og ekspressionistisk.

Under hans penselstrøg befrier Afrikas giganter sig fra realismens trange hæmninger. Elefanter og næsehorn klædte i alverdens farvetoner, zebraer i grønt og lilla, leoparder i violet og gult, giraffer i gyldent og rødt baner sig vej over lærredet.

Det er Robert McLeans ønske, at motivere andre til at se især sit hjemkontinent Afrikas dyr som ”levende kunstværker” og tilskynde til støtte for kampen for bevarelsen af den store smukke arv, vi alle har fået overdraget.

I håbet om at kampen for bevarelsen af Afrikas mange vidunderlige "giganter" heriblandt det sorte næsehorn fra Pilanesberg vil lykkes, har Robert McLean ved adskellige lejligheder bidraget ved donering og salg af sine værker til organisationer som "Endangered Wildlife", Trust og WWF.

- bestil et katalog via E-mail
KONTAKT OS

Aase Hagemann A/S
HagemannGruppen
Lindevangs Allé 3A
2000 Frederiksberg
Telefon   38 15 86 07
Telefax   38 15 86 01
ah@hagemanngruppen.dk